NIEUWS

Image

Woodcraft wint Gouden Ludo

Gepost door Tom op 26-11-2023
We zijn verheugd te mogen meedelen dat het vakmanschap van Woodcraft bij de kenners in de smaak is gevallen en zich de trotse winnaar van de Gouden Ludo 2023 in de categorie "expert" mag noemen. We danken de organisatie voor hun inzet om deze prijsuitreiking te organiseren en we bedanken ook alle mensen die mee aan onze projecten werken, voor en achter de schermen. Vertalers, demo'ers en uiteraard ook een schouderklopje voor de ontwerpers Vladimir Suchy & Ross Arnold (en Katka, de drijvende kracht achter Delicious Games). En dank aan alle spelers die op Woodcraft hebben gestemd!

Hoewel Woodcraft enkele klassieke elementen heeft van een typische Eurogame, is er ook wel een leuke vernieuwing te vinden in het spel, namelijk het cirkelzaagactiespoor. Het actiespoor is ingenieus doordacht en zorgt er automatisch voor dat acties die niet onmiddellijk gekozen worden door de spelers extra bonussen ontvangen. Weinig andere spellen doen de "bookkeeping" van deze extra's op zo'n soepele manier als Woodcraft.

De grote uitdaging van het spel zit hem in de juiste keuzes te maken. De samenhang tussen je atelier opwaarderen, de juiste hulpjes rekruteren, hout versnijden/plakken en bomen planten of toch maar gewoon kopen op de markt... Het vergt enige ervaring alvorens men zich stielman kan noemen in dit ambacht. Maar voor zij die uit het juiste hout gesneden zijn en het spel ten volle doorgronden, biedt Woodcraft een hele uitdaging en zal het spel ook geregeld op tafel komen. Want het is een typisch spel waarin je de volgende keer nog beter je planning wil doordenken om toch een extra puntje te kunnen sprokkelen.

Wees de eerste om te reageren!

Post commentaar

Naam
e-mail (zal niet gedeeld worden)
Wat is de kleur van gras? (controlevraag)
Bericht