Coconuts

2 tot 4 spelers
Vanaf 6 jaar
Speeltijd ongeveer 20 minuten

Speluitleg

Schiet je kokosnoten in de bekers van je tegenstander en de beker is van jou, maar pas op voor de magische kaarten! Als je de eerste bent die een pyramide kan bouwen, kroon je jezelf tot apenkoning.

Elke beurt leg je een kokosnoot in je aapkatapult en schiet je deze richting de bekers. Als je de kokosnoot in een beker schiet win je de beker en gebruik je deze om een pyramide te bouwen. Je kan er voor kiezen om te richten op de bekers in de pyramide van je tegenstanders. Zo kan je bekers van elkaar stelen. Schiet je een kokosnoot in een rode beker ben je onmiddellijk daarna opnieuw aan de beurt. Tijdens je beurt kan je ook één van de twee actiekaarten uitspelen waarmee je een speciale invloed op het spel kan uitoefenen. Zo mag je misschien de ogen bedekken van de speler die net gaat schieten of je mag wind maken om de kokosnoot van zijn baan te doen afwijken. De eerste die een pyramide bouwt met 6 bekers wint het spel. Als de kokosnoten op zijn voor iemand een pyramide heeft kunnen bouwen wint de speler die de meeste kokosnoten in zijn bekers heeft. Ga je dus snel voor een volledige pyramide of ga je voor de bekers die meerdere kokosnoten bevatten. Aan jou de keuze!

Coconuts staat nu al een tijdje op de eerste plaats in de raking van kinderspellen op de grootste spellensite ter wereld Boardgamegeek en zorgt voor veel spelplezier bij kinderen, maar ook bij volwassenen!

Promofilm

Foto's

Variant

Wil je wat variatie? Experimenteer naar hartelust met de startopstelling van de bekers. Foto's van mooie creaties zijn zeker welkom!